štvrtok 6. septembra 2012

Hurá do práce!

Je tu september, deťom začala škola, z prázdninového a dovolenkového režimu prechádzame na pracovný. No miesto toho, aby ste automaticky nabehli do stresu z povinností, môžete robiť všetko pre to, aby ste aj všedný deň premenili na nádherný! 

Začnite hneď ráno. Keď zazvoní budík, otvorte oči a usmejte sa! Aspoň na pol minúty. Myslím, že je nemožné byť nahnevaný a mať pri tom úsmev na tvári :) Zvyknite si vstávať s úsmevom. Ak vám to ide ťažko, dajte si vedľa budíka vtipnú fotku, alebo čokoľvek, čo vám to bude pripomínať.

Ranná rozcvička robí divy! V posteli sa poriadne ponaťahujte, zívajte. Potom si choďte zabehať a doprajte si osviežujúcu vlažnú sprchu. Keď ste absolútne nešportový typ, skúste ísť do práce pešo. Alebo, ak to máte veľmi ďaleko, zaparkujte auto inde než zvyčajne, či vystúpte z autobusu o zastávku skôr a zvyšok prejdite pešo. Pobyt na čerstvom rannom vzduchu vám perfektne okysličí mozog a navyše získate čas na utriedenie si myšlienok či naplánovanie dňa.

Oblečte si farebné oblečenie, alebo aspoň doplnky, kvetinový šál, výrazná kabelka, čokoľvek, čo vám dokáže prežiariť deň.

Keď sa už do stresu predsa len dostanete, nájdite si pár minút pre seba, v tichu a súkromí. Zhlboka sa nadýchnite a pri výdychu si predstavujte ako z vás všetok hnev a stres odchádza. Keď je to možné, pustite si na chvíľku relaxačnú hudbu alebo privoňajte k obľúbenej vôni. Sústreďte sa na svoj dych a prihovorte sa sama sebe peknými slovami ako "To zvládnem!", "Mám sa rada!". Potom sa vystrite a smelo vykročte ďalej.

Večer si doprajte dlhú sprchu alebo voňavý kúpeľ. Nepozerajte správy, radšej si prečítajte inšpirujúcu knihu či pár motivačných citátov. Ešte pred spaním si spomeňte na všetko pekné, čo vás tento deň stretlo  a pochváľte samu seba za všetko, čo sa vám podarilo zvládnuť. 

Prajem vám čo najmenej stresu a krásne dni!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára