štvrtok 6. februára 2014

Niečo na upokojenie

"Mamiiii, ja neviem zaspaaať!" Poznáte to? Ak áno, možno vám pomôže, čo pomohlo nám. 
Klasické uspávanky či rozprávky boli fajn, ale často krát to nemalo konca-kraja, lebo deti text počúvali, vnímali, mozog pracoval a častokrát sa po hodine počúvania ešte stále prehadzovali v posteli. Väčšinou museli byť skutočne veľmi unavené, aby pri rozprávke zaspali.



Kdesi v počítači som raz vyhrabala rôzne zvuky z prírody - vtáčiky, žblnkajúci potok. Povedala som si, že skúsime a -zabralo! Mladší Š. si dodnes pred spaním pýta zapáliť soľnú lampu a pustiť "vtáčikovú hudbu". :)

Menší problém je, že netuším odkiaľ to vlastne doma máme :) Na internete je ale našťastie všetkého dosť. A tak aspoň pre inšpiráciu, tieto dva weby, ktoré sme si najviac obľúbili:   

rain.simplynoise.com/
V jednoduchosti je krása - žiadna podmazová hudba, len dážď. Tak realistický, že som dostala chuť uvariť si teplý čaj a zabaliť sa do deky. Môžete si dokonca navoliť jeho intenzitu, či pridať hromy a vo chvíli máte doma parádnu búrku.

ambient-mixer.com/
Tuto je naopak možností viac. Nájdete tu rôzne zvuky, ako prírodné, tak aj ľudské hlasy, či inštrumentálnu hudbu. Takisto s veľkou mierou možností ako si melódiu upraviť podľa svojej nálady a preferencií. Našim aktuálnym uspávacím hitom sú sovy :)

Tak teda príjemné relaxovanie a sladké sny! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára