sobota 25. augusta 2012

Šalát Nicoise

Priznám sa, že francúzsku kuchyňu veľmi môžem. A tento šalát mám obzvlášť rada. Je dostatočne sýty, takže sa hodí aj ako obed.






Potrebujeme:

500 g menších zemiakov
250 g zelených fazuľových strukov
300 g cherry paradajok
1 konzerva tuniaka v olivovom oleji
2 natvrdo uvarené vajcia
50 g čier­nych olív bez kôstok
8 sardel (nemusia byť, ja som nedala)
hlávkový šalát (stačí polovica)
soľ, korenie podľa chuti
 
Na dresing:
2 strúčiky cesnaku
2 PL bie­leho vínneho octu
1 ČL dijonskej horčice
1 ČL citrónovej šťavy
6 PL olivového oleja






 Postup:
Šalát umyjeme, osušíme, natrháme na menšie kúsky a uložíme na dno misy. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke, fazuľové struky takisto. Po vychladnutí zemiaky nakrájame na štvrťky a dáme do misy. Pridáme fazuľky, nakrájané paradajky a olivy. Na dresing v miske vyšľaháme pretlačený cesnak, ocot, horčicu a citrónovú šťavu. Postupne prilievame olej a vyšľaháme hladkú zmes. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Tuniakový steak jemne rozoberieme vidličkou a pridáme k šalátu. Nakoniec obložíme pokrájanými vajíčkami, prelejeme dresingom a podávame.

Dobrú chuť a krásne letné dni!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára