utorok 4. septembra 2012

Po neznámych zákutiach

Naše tohtoročné prázdniny sa odohrávali doma z viacerých dôvodov. Musím ale povedať, že sme si takto mohli skvelo vychutnať naše prvé celé leto v dome - pieskovisko, bazénik, záhradka, večerné vínko pri zapadajúcom slnku... A cez víkend sme mohli vyrážať na výlety, spoznávať okolie. 

Zemplínska šírava je pojem známy, menej známa je už asi dedinka menom Vinné.

Náš výlet sme začali vymáčaním nožičiek v jazere :)



Potom mamka s ockom riadne makali, aby sme si celé jazero oboplávali na vodnom bicykli (alebo ako sa to volá :)) Veľmi milý ujo ešte detičkám zapožičal aj krásne záchranné vestičky (deti to samozrejme ocenili a celý čas frflali, že sa v nich potia :))

No a potom hurá na túru - hľadať Viniansky hrad.

celá cesta tam ide do kopca, ale v lese bol príjemný vzduch a zvládli sme to aj s deťmi za cca hodinku


Cestou lesom náš trojročný dal pamätnú vetu. Štverali sme sa na kopec, už sme boli tesne pod hradom, deti unavené a dcérka sa ma pýtala "Mami a bude na hrade aj princezná?" Tak čo už, nebudem dieťaťu klamať... "Nie Kajka, nebude, princezná tu žila veľmi dávno, teraz už nežije" Na to sa mladší posadil na zem, založil ruky a s výrazom absolútneho znechutenia zavesil "Tak načo tam ideme keď princezná je mŕtva??!!"
zvládla som to!

Nakoniec sme sa predsa len dostali až k hradu... ehm, zrúcanine :) Na moje prekvapenie, práve v tom čase hrad rekonštruovali, plátali diery, naozaj klobúk dolu pred touto snahou. Ľudí tam bolo pomerne dosť, hrad je relatívne malý, ale ten výhľad skutočne stojí za to. 

výhľad na Zemplínsku Šíravu
kuk cez okienko

žeby tam predsa niekde bola schovaná princezná??

Takže ak ste z východu, alebo sem náhodou zavítate, toto môže byť tip ako stráviť nedeľu s rodinou v prírode :)

Prajem krásne dni!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára