utorok 9. októbra 2012

Hokkaido-šošovicovo-mrkvová polievočka

Úplne stvorená na zahriatie bruška v sychravé jesenné dni :)



Potrebujeme:
pol tekvice hokkaido
2 stredne veľké mrkvy
za 2 hrste lúpanej červenej šošovice
kocka zeleninového bujóna Natur
na ozdobenie sezamové semienka, zelená vňať a pod.


Postup:
Tekvicu nakrájame na kocky a spolu s nakrájanou mrkvou a šošovicou hodíme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou, dochutíme bujónom alebo vegetou alebo čímkoľvek čo máme radi a varíme domäkka. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Podávame posypanú sezamovými semienkami, prípadne vňaťou, opäť raz podľa chuti :)

Dobrú chuť a krásne jesenné dni!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára